PROGRAMUL NATIONAL DE DEZVOLTARE RURALA

Program finantat de Uninunea Europeana si Guvernul Romaniei prin

FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALA

EUROPA INVESTESTE IN ZONELE RURALE

Uniunea Europeana

Acceseaza pagina FEADr

Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) :

19.4 "Sprijin pentru cheltuieli de functionare si animare"

Acord cadru nr. C19400103011612911128 / 28.11.2016

Beneficiar:

Asociatia : Grupul de actiune locala ceahlau

Valoarea totală eligibilă a proiectului:

din care,

finanțare publică prin PNDR:

cofinanțarea privată a beneficiarului:

Autoritatea Contractantă:

Agenția pentru finanțarea investițiilor rurale

sigla Afir

din cadrul

Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Demarare:

Finalizare:

Împreună creștem satul românesc.

Impreuna dezvoltam microregiunea CEAHLAU
Impreuna dezvoltam microregiunea CEAHLAU
Impreuna dezvoltam microregiunea CEAHLAU
Impreuna dezvoltam microregiunea CEAHLAU
Impreuna dezvoltam microregiunea CEAHLAU

19.3 B

Proiect cooperare national

Program achizitii ProgramulAchizitiilor modificat conform notei de aprobare nr. 6051 / 27.09.2022.pdf document publicat in data de 28.09.2022

Program achizitii ProgramulAchizitiilor V1_5.pdf document publicat in data de 27.09.2021

Program achizitii Programul Achizitiilor B COOPERARE NATIONALA.pdf document publicat in data de 26.04.2021

Comunicat comun cooperare national Comunicat comun cooperare .pdf document publicat in data de 19.05.2021

Criterii de selectie Criterii selectie Grupuri tinta.pdf document publicat in data de 16.06.2021

Program achizitii Programul Achizitiilor V1 modificat 05.07.2021.pdf document publicat in data de 05.07.2021

 "Zilele GAL Clisura Dunării" ediția II-a 20 - 22 Iulie 2022 

 Zilele GAL Clisura Dunării s-au desfășurat în comuna Coronini, județul Caraș-Severin . Ediția a II-a a sărbătorii s-a desfășurat într-un cadru natural deosebit unde producătorii  și-au prezentat cele mai bune delicii culinare.

 

"GAL FEST  Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor" ediția II-a 1-3 Iulie 2022 

 GAL Fest" 1-3 Iulie 2022 organizat de partenerii noștri din GAL Tara Hațegului-Tinutul Pădurenilor  în comuna Vețel sat Mintia, a fost o sărbătoare plină de bucurie, delicii culinare, muzică autentică si costume populare.

 

"Zilele GAL Poarta Almajului" ediția II-a 2-3 Iunie 2022 

 
În perioada 2-3 iunie 2022, colegii noștri GAL Poarta Almajului au organizat de promovare a producătorilor locali aflat la cea de a doua ediție și care a fost un real succes.
Mulțumim tuturor pentru primirea călduroasă, folclor autentic, bucate delicioase și oamenii extraordinari. 
 

 

 

              

   "GAL Fest" 8-10 Mai 2022 GAL Calafat

În perioada 8-10 mai 2022 am participat la evenimentul "GAL Fest" Calafat organizat de colegii nostri in cadrul proiectului de cooperare. A fost un eveniment deosebit cu produse locale si ansambluri populare din GAL-urile partenere: Grupul de Actiune Locala Clisura Dunarii , Asociatia Poarta Almajului , GAL Tara Hategului Tinutul Padurenilor , GAL "Calafat" si GAL Ceahlau.
Felicitari organizatorilor pentru reconstituirea  Războiului de Independență, acolo unde Calafat a avut un rol important în perioada 1877-1878, fiind locul de unde s-a tras prima salvă de tun.
Interpreta de muzica populara Ana Maria Luca a deschis evenimentul cu Imnul National si a continuat a doua zi cu cantece populare din zona Neamtului.
Multumim producatorilor Anastasiei Ion, Mihai Dahon, Ionela Nistor, Coptură Elena Nănuca si Ana Nistor ce ne-au insotit drum lung si au incantat papilele gustative ale celor care au trecut pe la standul nostru cu specilitati din carne, branza, pastrav, prajituri si palinca cu schinduc.
Pentru mai multe fotografii, accesati pagina noastra de Facebook www.facebook.com/profile.php
 
 

 

 

 

 

"GAL Fest" 1-4 Octombrie 2021 GAL Tara Hțegului-Tinutul Pădurenilor

  "GAL Fest" 1-4 Octombrie 2021 organizat de partenerii nostri din GAL Tara Hațegului-Tinutul Pădurenilor a fost o sărbătoare plina de bunăvoie, delicii culinare, muzica padureneasca, răchie si parada costumelor populare.

Multumim producătorilor nostri doamnei Nistor Ionela  si doamnei Coptura Elena pt palinca cu schinduc si delicioasele sortimente de prajituri, Bunatati de la Ancuta si doamnei Ciubotaru Anca pt specialitățile din cașcaval (cu piper, semințe în, mac, chimen, ardei iute-chili, merișoare, etc), domnului Anastasie Ion  si doamnei Anastasie Ionela pt carnaciori, pastrama, tocana de oaie, cas, telemea, branza maturată.????

De asemenea multumim Liceul Teoretic Ion Creanga Pipirig  pt frumoasele sculpturi si nu in ultimul rand Centrului de colectare și prelucrare ciuperci si fructe de pădure "AMY" si doamnei Aanei Liliana pt bunătățile din hribi, nicoreți, galbiori, rașcovi, merișoare, diverse siropuri, vin din afine si pt zmeurată, afinată, si celebra... muierată (curcubeu pe cerul gurii din mure).

 

Pentru mai multe fotografii va asteptam pe pagina noastra de facebook.

 

 

Sărbătoarea Teritoriului GAL Ceahlău 25-27 septembrie 2021

  

Avem bucuria de a vă invita la festivalul Sărbătoarea Teritoriului GAL Ceahlău din data de 26 septembrie 2021, ce se va desfașura lângă Liceul Mihail Sadoveanu Borca.

 

Acest festival face parte din proiectul de cooperare națională „Cunoașterea și promovarea identității și culturii locale din teritoriul GAL”, alături de partenerii noștri deosebiți:

1.GAL Calafat

2.GAL Poarta Almăjului

3.GAL Țara Hațegului- Ținutul Pădurenilor

4.GAL Clisura Dunării.

 

Pregătim bucate alese, expoziţie cu vȃnzare, producători destoinici, invitaţi aleşi, reprezentaţii artistice din zona Neamțului si următoarele ansambluri "Inima Munților" din Caraș Severin, "Eleftheria" Calafat și "Leleșana" din Hațeg.

 

 

 

 Cu recunostinta in suflet si pe buze am finalizat in comuna Borca, Festivalul "Sarbatoarea teritoriului GAL Ceahlau" Editia I in perioada 25-27 septembrie, eveniment din cadrul proiectului „Cunoașterea și promovarea identității și culturii locale din teritoriul GAL”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

 

Multumim producatorilor de pe intreg teritoriul Gal Ceahlau, si celor veniti de la sute de kilometri departare din Mehedinti, Caras Severin, Hunedoara si Dolj. Legume, fructe, dulceturi, zacusca, siropuri, specialitati din branza si carne, balmos, rachie, placinte, cozonac, prajituri, si nenumarate bunatati au incarcat standurile neincapatoare.

 

De asemenea suntem recunoscatori interpretilor si ansamblurilor care ne-au incantat sufletele. Intreaga audienta a dansat si a cantat alaturi de artistii minunati prezenti pe scena.
Fara partenerii nostri extraordinari, GAL Calafat, GAL Poarta Almajului, GAL Clisura Dunarii si GAL M. Tara Hategului-Tinutul Padurenilor pt extraordinara implicare. Apreciem efortul nepretuit si asteptam cu maxim interes urmatoarele evenimente.

 

Multumim autoritatilor prezente, turistilor, delegatiilor din tara si tuturor celor care au participat la festival.

A fost un festival unde am promovat traditiile, identitatea culturala, folclorul autentic, mancarea gustoasa si veselia.

Un eveniment in care musafirii nostri ne-au laudat ospitalitatea si organizarea, si ne-au iertat cu bunavointa micile scapari.

 

 

 

 Pentru mai multe fotografii va asteptam pe pagina noastra de facebook.

 

Zilele GAL Asociația Poarta Almăjului 10-13 septembrie 2021

În perioada 10-13 septembrie am participat la Festivalul organizat la Baile Herculane si Iablanița, de catre colegii noștri parteneri in proiectul de cooperare GAL Poarta Almăjului.

Manifestarea „Zilele GAL Asociația Poarta Almăjului”, eveniment organizat în cadrul proiectului „Cunoașterea și promovarea identității și culturii locale din teritoriul GAL”, a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

„Zilele GAL Asociația Poarta Almăjului” a debutat vineri, la Băile Herculane, unde a fost organizată primă ședință a GAL-urilor partenere, urmând ca sâmbătă, în fața căminului cultural din Iablanița, a avut loc deschiderea Târgului producătorilor locali și a producătorilor din cele cinci GAL-uri, precum și un festival cultural-artistic, care a cuprins, pe lângă program folcloric susținut de soliști vocali,  instrumentiști și dansatori din teritoriul GAL, legende locale, expoziție de costume populare și recital de poezie în grai bănățean. Duminică, în ultima zi a manifestării, cei aproape 100 de invitați au avut ocazia să viziteze stațiunea de pe Cerna.

La Iablanița a venit fiecare GAL cu ceea ce are mai bun, producători locali, dansatori, soliști vocali.

Multumim producătorilor din Neamt ca ne-au însoțit si ca au pus pe masa bunatati alese si gustoase.

 

 

Pentru mai multe fotografii va asteptam pe pagina noastra de facebook.

 

 Festivalul Smochinelor Svinita, jud Mehedinti 27-30 august 2021

 Am participat in perioada 27-30 august 2021 alaturi de partenerii nostri Asociaţia Grupul de Acţiune Locală "Calafat", Asociaţia "Microregiunea Ţara Haţegului-Ţinutul Pădurenilor GAL", Asociaţia "Poarta Almăjului" si Asociatia "Grupul de Actiune Locala Clisura Dunarii” la Festivalul Smochinelor desfasurat la Svinita, jud Mehedinti.

Acest proiect de cooperare national a fost organizat pe contractul subsecvent 19.3 componenta B.

A fost un festival extraordinar cu producatori de pe teritoriul celor 5 GAL-uri, unde veselia si buna dispozitie a fost la ea acasa. Multumim organizatorilor si tuturor producatorilor implicati.

Pentru mai multe fotografii va asteptam pe pagina noastra de facebook.

 

 

 

Proiect cooperare transnational

 

 

Proiect cooperare transnational