PROGRAMUL NATIONAL DE DEZVOLTARE RURALA

Program finantat de Uninunea Europeana si Guvernul Romaniei prin

FONDUL EUROPEAN AGRICOL PENTRU DEZVOLTARE RURALA

EUROPA INVESTESTE IN ZONELE RURALE

Uniunea Europeana

Acceseaza pagina FEADr

Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) :

19.4 "Sprijin pentru cheltuieli de functionare si animare"

Acord cadru nr. C19400103011612911128 / 28.11.2016

Beneficiar:

Asociatia : Grupul de actiune locala ceahlau

Valoarea totală eligibilă a proiectului:

din care,

finanțare publică prin PNDR:

cofinanțarea privată a beneficiarului:

Autoritatea Contractantă:

Agenția pentru finanțarea investițiilor rurale

sigla Afir

din cadrul

Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Demarare:

Finalizare:

Împreună creștem satul românesc.

Impreuna dezvoltam microregiunea CEAHLAU
Impreuna dezvoltam microregiunea CEAHLAU
Impreuna dezvoltam microregiunea CEAHLAU
Impreuna dezvoltam microregiunea CEAHLAU
Impreuna dezvoltam microregiunea CEAHLAU

Prima ediție a festivalului local de promovare a produselor tradiționale "Ceahlău-tărâm de poveste"

 Prima ediție a festivalului local de promovare a produselor tradiționale "Ceahlău-tărâm de poveste"

 
Dorim să mulțumim tuturor expozanților, cu ajutorul cărora am încercat să prezentăm cât mai fidel personalitatea și specificul spațiului cultural local al microregiunii Ceahlău. Suntem recunoscători tuturor invitaților care și-au arătat disponibilitatea de a răspunde invitației noastre și organizatorilor care s-au implicat în pregătirea acestui eveniment. Ascedo Internațional, primarul orașului Bicaz-Ioan Salajean, Hotelul Adora și nu în ultimul rând Asociația GAL Ceahlău au pus umărul 
Nu întâmplător am denumit acest festival inițiat de GAL CEAHLĂU și aflat la prima sa ediție, CEAHLĂU – TĂRÂM DE POVESTE. 
 
Asociația GAL Ceahlău s-a implicat încă din perioada anterioară de programare să strângă informații relevante despre produsele care definesc zona, redându-le comunității în cadrul manifestărilor de promovare a SDL desfășurate sub egida ”Împreună Dezvoltăm Microregiunea Ceahlău”.
 
Oportunitatea creată de actuala perioadă de implementare a SDL 2014-2020, prin care ne-au fost alocate fonduri dedicate special organizării de festivaluri locale, ne-a făcut să continuăm acest tip de evenimente care facilitează realizarea unui cadru de cunoaștere culturală pentru produsele culinare, meșteșuguri și tradiții locale care dau întotdeauna participantului un motiv pentru a trăi această experiență prin poveștile legate de producător, produse și rețete, creând astfel o amintire care merită împărtășită și retrăită.
Microregiunea Ceahlău dispune din plin atât de zone turistice, tradiţii culturale şi resurse naturale, precum şi producători, meștesugari și ansambluri ce păstrează tradițiile locale. Dorim promovarea și cunoșterea acestor valori atât pe plan local, cât și dincolo de granițele județului  în vederea dezvoltării economiei locale prin utilizarea tezaurului cultural deținut. 
 
A fost un eveniment cu voie buna, cantec și joc, unde bunatățile tradiționale ne-au încântat papilele gustative și vinul din cănile de lut a fost sfetnic în depănarea poveștilor despre oameni minunați și Ceahlăul încântător.
 
Comunicatul de presă publicat în Monitorul de Neamț poate fi citit aici:  Comunicat de Presa Festival 2017 .pdf
Mai multe imagini pot fi vizualizate pe pagina noastră de Facebook, secțiunea fotografii www.facebook.com/pg/GAL.Ceahlau/photos/ .